Mosódió

Háztartási felhasználás

(0/0)

A mosódiótt számtalan célra fel lehet használni. Az alábbiakban adunk ehhez néhány ötletet, saját és felhasználói tapasztalatok alapján. Ezek mindössze ötletek, szerencsére a mosódió felhasználását szinte lehetetlen elrontani, bárki alkothat némi kísérletezéssel új módszereket. Ha van bármilyen használható ötlete, küldje el, és mi megosztjuk másokkal is.
 

Mosás

Tegyen 4-8 fél mosódió héjat (vagy ennek megfelelő darabokat) a mosótasakba, vagy egy nyakánál bekötött régi zokniba, és helyezze be a mosógép dobjába. Mosson a szokásos módon. A mosódió darabok 2-4-szer felhasználhatóak a hőmérsékelttől függően. (magasabb hőfokon kevesebbszer lehet újra felhasználni.)Mosódió por: Tegyen 2-4 kávéskanál mosódió port a mosótasakba, vagy egy nyakánál bekötött régi zokniba, és helyezze be a mosógép dobjába. Mosson a szokásos módon.
 

Több célú tisztító

Tegyen 25g (maréknyi) mosódióhéjat fél liter forró vízbe, és forralja 10-15 percig. Adhat hozzá néhány csepp eukaliptusz olajat. (opcionális). Hagyja kihűlni, szűrje át és tegye egy üres spriccelős flakonba, és máris használatra kész.
Mosódió por: Tegyen 4 teáskanál mosódió port fél liter forró vízbe és forralja 10-15 percig. Adhat hozzá néhány csepp eukaliptusz olajat. (opcionális). Hagyja kihűlni, szűrje át és tegye egy kiürült spriccelős flakonba, és máris használatra kész. Alkalmas a lakás minden részének tisztításához, az ablakokat is beleértve.
 

Relaxáló, tisztító fürdő

Tegyen 3-4 mosódió héjat a mosótasakba, és tegye a forró fürdővízbe öt percre. Lehetőleg a vízsugár közelébe, illetve hasznos egy-két percig a fürdővízben mozgatni. Adjon hozzá néhány cseppet a kedvenc illóolajából. Vigyázzon, hogy szembe ne kerüljön!
Mosódió por: Adjon 2-4 teáskanál mosódió port a fürdőhöz, és engedje el magát, amíg a mosódió por kifejti hatását. Adjon hozzá néhány cseppet a kedvenc illóolajából. Vigyázzon, hogy szembe ne kerüljön!
 

Ékszer tisztító

Készítsen az általános tísztító szerinti mosódiós oladatot, áztassa benne az ékszereket, majd szükség szerint fogkefével dörzsölje át óvatosan. Végül szárítsa meg és törölje át egy puha ruhával. 
Mosódó por: Készítsen pasztát a mosódió porhoz adva egy kevés vizet. Az ujjai között dörzsölje vele az érkszereket. Öblítse le és törölje át puha ruhával. Szükség szerint egy enyhe mosódió oldatban áztathatja öblítés előtt. 
 

Egyszerű mosódiós sampon készítése

Három mosódiót forraljon lassú tűzön kb. 10 percig. Leszűrés után adjon hozzá egy kevés kukoricalisztet, ha sűríteni szeretné.Kívánság szerint illóoljat is tehet hozzá, ha szeretne illatot adni hozzá. Szembe ne kerüljön!
Mosódió por: Vállig érő hajhoz készítsen egy teáskanál porból és egy kevés vízből lágy pasztát. Mossa meg vele szokásos módon a haját. Bár nem habzik, tökéltesen megtisztítja a haját. Alaposan öblítse le a haját. Vigyázzon, szembe ne kerüljön!
 

Kerti felhasználás

3-4 mosódió héjat egy liter vízbe forrázva felhasználhat a kertben kipermetezve élősködők ellen. 
Mosódió por: 1-2 teáskanálnyi port egy liter vízben forrázva permetezzen ki a kertben, távol tartja főleg a levéltetveket. 
 

Háziállat fürdetése

Készítsen kb. egy liter forró vízben 3-4 mosódió hozzáadásával egy enyhe oldatot. Pár percig hagyja a bundáján, majd öblítse le. Szembe ne kerüljön!
Mosódió por: Két teáskanálnyit oldjon fel forró vízben kevergetve, majd szürje át. Hagyj az állatok bundáján pár percig, majd öblítse le. Segit az élősködők távoltartásában. Szembe ne kerüljön!
 

Kézi mosás

6-8 fél mosódióhéjat forraljon lassú tűzön fél liter vízben kb. 8-10 percig. Pár csepp illóolajat adhat hozzá, kívánság szerint. Öntse a lavórban lévő vízhez, és használhatja áztatáshoz, kézi mosáshoz a kényes anyagokhoz.
Mosódió por: 1-2 teáskanálnyi port mosótasakban tegyen forró vízben majd az elkészült odatba áztassa be a ruhákat.Különösen kényes anyagokhoz is kiváló.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).